het Festival


De Wereld Van Jeroen Bosch is een gratis festival voor iedereen. Jong en oud beleven de tijd van Jeroen Bosch. Festivalbezoekers zien, horen, proeven, ruiken en voelen hoe het er ruim 500 jaar geleden in ‘s-Hertogenbosch aan toe ging.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016  is ‘s-Hertogenbosch omgetoverd tot de laatmiddeleeuwse stad waarin ook Jeroen Bosch rondliep. Hier woonde en schilderde de beroemdste Bosschenaar aller tijden.

In de straten klinkt er muziek, gehamer van een smidse, geroep van kooplui, wapengekletter van ridders en soldaten, gejoel van spelende kinderen. Toeschouwers lachen smakelijk om de grappen en grollen van potsenmakers, jongleurs en narren. Mensen gaan gekleed in laatmiddeleeuwse dracht. Op diverse podia voeren groepen vermakelijke kluchten en liederen op.

Ambachtslieden tonen hun vaardigheden en producten. Predikheren, Clarissen, Minderbroeders vertellen over hun geloof en hun kloosterleven. Kreupelen, blinden en andere mismaakten, zo weggelopen uit de schilderijen van Jeroen Bosch, bevolken de straatje en steegjes. Ridders te paard strijden in een echt toernooi om de eer! Geuren van dampende schotels en hapjes verleiden de bezoekers tot een smulpartij en bier en sapjes smeren de kelen.

Kortom iedereen beleeft hier een feest vol geschiedenis en historisch vermaak.

Bekijk voor een indruk de fotogalerij.