ook Sociaal Theater doet mee!


13006652_589264321240630_772516888861964987_n

Sinds 2005 bestaat het Sociaal Theater van de Maatschappelijke Opvang ’s-Hertogenbosch. Van meet af aan stonden twee zaken centraal: de eigen creativiteit van de cliënten en het culturele karakter van de projecten. Nu, in het Jeroen Bosch Jaar 2016 presenteert het Sociaal Theater het wagenspel De Keisnijder.

Deze productie wordt helemaal door cliënten van de Maatschappelijke Opvang gespeeld en in alle onderdelen door hen zelf vormgegeven. De stichting De Wereld Van Jeroen Bosch is blij dat de acteurs en muzikanten van Sociaal Theater mede kleur komen geven aan ons Jeroen Bosch Festival. Het stuk is geschreven door  Arnoud Kremers en de regie is in handen van Iris de Rooij.

Wonderdokter genezen

Het stuk heeft een vermakelijke inhoud: oplichter Malefijt doet zich voor als wondergenezer en meesterchirurgijn. Hij onderwerpt zijn patiënten aan de gekste behandelingen, waarvan het resultaat soms rampzalig is. Maar wat zijn slachtoffers ook overkomt, Malefijt verdient grof geld aan hen.

Op het einde van deze klucht krijgt onze kwakzalver een heel bijzondere patiënt, die hij niet kan genezen, maar die hem voor altijd geneest!

Het stuk wordt zowel op zaterdag als op zondag twee keer opgevoerd (podium VI, Bethaniestraat naast het Groot Tuighuis)

Zie voor meer informatie over de inhoud de site van het Sociaal Theater.